Chaluhovití (Stercorariidae) jsou jednou ze skupin dlouhokřídlých ptáků, zastoupenou několika druhy jediného rodu chaluha (Stercorarius). Jsou známy především svým kleptoparazitismem - tedy tím, že napadají jiné vodní ptáky a odebírají jim jejich kořist. Největší druhy jsou spíše predátory. Chaluhy jsou cirkumpolárním rodem, hnízdí především v subarktických a arktických oblastech severní i jižní polokoule. Podle moderních taxonomických výzkumů tvoří chaluhy sesterskou skupinu alek (Alcae).

PropertyValue
prop-cs:jméno
  • Chaluhovití
prop-cs:kmen
prop-cs:obrázek
  • Arcticskua.jpg
prop-cs:podtřída
prop-cs:podřád
prop-cs:popisObrázku
  • Chaluha příživná útočící na racka tříprstého.
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
  • chaluhovití
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 258 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Chaluhovití (Stercorariidae) jsou jednou ze skupin dlouhokřídlých ptáků, zastoupenou několika druhy jediného rodu chaluha (Stercorarius). Jsou známy především svým kleptoparazitismem - tedy tím, že napadají jiné vodní ptáky a odebírají jim jejich kořist. Největší druhy jsou spíše predátory. Chaluhy jsou cirkumpolárním rodem, hnízdí především v subarktických a arktických oblastech severní i jižní polokoule. Podle moderních taxonomických výzkumů tvoří chaluhy sesterskou skupinu alek (Alcae).
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 359800 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 6533 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 62 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15412005 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • chaluhy
  • chaluh
  • chaluhami
  • chaluhovití
  • Chaluhovití
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Chaluhovití (Stercorariidae) jsou jednou ze skupin dlouhokřídlých ptáků, zastoupenou několika druhy jediného rodu chaluha (Stercorarius). Jsou známy především svým kleptoparazitismem - tedy tím, že napadají jiné vodní ptáky a odebírají jim jejich kořist. Největší druhy jsou spíše predátory. Chaluhy jsou cirkumpolárním rodem, hnízdí především v subarktických a arktických oblastech severní i jižní polokoule. Podle moderních taxonomických výzkumů tvoří chaluhy sesterskou skupinu alek (Alcae).
rdfs:label
  • Chaluhovití
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:čeleď of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of