Dhoul (Cuon alpinus) někdy též dhól, přezdívaný rudý pes, ryšavý pes, či rudý vlk je psovitá šelma a jediný druh rodu Cuon. Je rozšířen v jižní, východní a jihovýchodní Asii. Živí se středně velkými kopytníky, menšími živočichy a ovocem. Žije ve skupinách. Jeden jeho poddruh žil na území Čech v době pozdního pleistocénu. V současné době je dhoul veden jako ohrožený druh a odhaduje se, že ve volné přírodě žije méně než 2 500 dospělých jedinců.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Cuon alpinus
prop-cs:jméno
  • Dhoul
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Cuon-alpinus-map.png
prop-cs:obrázek
  • Cuon.alpinus-cut.jpg
prop-cs:popisObrázku
  • Dhoul
prop-cs:rod
  • dhoul
prop-cs:rodPopsal
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 280 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Dhoul (Cuon alpinus) někdy též dhól, přezdívaný rudý pes, ryšavý pes, či rudý vlk je psovitá šelma a jediný druh rodu Cuon. Je rozšířen v jižní, východní a jihovýchodní Asii. Živí se středně velkými kopytníky, menšími živočichy a ovocem. Žije ve skupinách. Jeden jeho poddruh žil na území Čech v době pozdního pleistocénu. V současné době je dhoul veden jako ohrožený druh a odhaduje se, že ve volné přírodě žije méně než 2 500 dospělých jedinců.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 246129 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 19849 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 148 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16547756 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • dhoul
  • dhouly
  • dhólů
  • Dhoul
  • dhoulů
  • dhoula
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Dhoul (Cuon alpinus) někdy též dhól, přezdívaný rudý pes, ryšavý pes, či rudý vlk je psovitá šelma a jediný druh rodu Cuon. Je rozšířen v jižní, východní a jihovýchodní Asii. Živí se středně velkými kopytníky, menšími živočichy a ovocem. Žije ve skupinách. Jeden jeho poddruh žil na území Čech v době pozdního pleistocénu. V současné době je dhoul veden jako ohrožený druh a odhaduje se, že ve volné přírodě žije méně než 2 500 dospělých jedinců.
rdfs:label
  • Dhoul
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of