Drozd stěhovavý (Turdus migratorius) je středně velký pěvec z čeledi drozdovitých. Jedná se také o nejběznějšího a nejrozšířenějšího drozda Severní Ameriky, který se vyskytuje prakticky na celém jejím území. Hnízdí přitom v její severní části a na zimu táhne jizněji od Kanady až po střed Mexika. Vyskytuje se přitom v 7 poddruzích, z nichž nejvýraznějšího zbarvení je na jihozápadě žijící T. m. confinis. Je také státním ptákem států Connecticut, Michigan a Wisconsin.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Turdus migratorius
prop-cs:druhPopsal
  • Linné, 1766
prop-cs:isbn
  • 9788024222356 (xsd:double)
prop-cs:jméno
  • Helena
  • Drozd stěhovavý
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • American_Robin-rangemap.png
prop-cs:místo
  • Praha
prop-cs:obrázek
  • Turdus-migratorius-002.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podtřída
prop-cs:popisMapy
  • Mapka s rozšířením
  • modře - zimoviště
  • zeleně - oblasti s celoročním výskytem
  • žlutě - hnízdiště
prop-cs:popisObrázku
  • Drozd stěhovavý
prop-cs:příjmení
  • Kholová
prop-cs:rod
prop-cs:rok
  • 2008 (xsd:integer)
prop-cs:synonyma
  • Merula migratoria
prop-cs:titul
  • Ptáci
prop-cs:třída
prop-cs:vydavatel
  • Euromedia Group, k. s.
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Drozd stěhovavý (Turdus migratorius) je středně velký pěvec z čeledi drozdovitých. Jedná se také o nejběznějšího a nejrozšířenějšího drozda Severní Ameriky, který se vyskytuje prakticky na celém jejím území. Hnízdí přitom v její severní části a na zimu táhne jizněji od Kanady až po střed Mexika. Vyskytuje se přitom v 7 poddruzích, z nichž nejvýraznějšího zbarvení je na jihozápadě žijící T. m. confinis. Je také státním ptákem států Connecticut, Michigan a Wisconsin.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 499002 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 2832 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 25 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16441645 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • drozd stěhovavý
  • drozda stěhovavého
  • Drozd stěhovavý
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Drozd stěhovavý (Turdus migratorius) je středně velký pěvec z čeledi drozdovitých. Jedná se také o nejběznějšího a nejrozšířenějšího drozda Severní Ameriky, který se vyskytuje prakticky na celém jejím území. Hnízdí přitom v její severní části a na zimu táhne jizněji od Kanady až po střed Mexika. Vyskytuje se přitom v 7 poddruzích, z nichž nejvýraznějšího zbarvení je na jihozápadě žijící T. m. confinis. Je také státním ptákem států Connecticut, Michigan a Wisconsin.
rdfs:label
  • Drozd stěhovavý
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of