Ježek západní (Erinaceus europaeus), známý též pod názvem ježek obecný, je spolu s ježkem východním jediní zástupci čeledi ježkovitých (Erinaceidae) v ČR. Vyskytuje se v podstatě na celém území České republiky. Obývá území od nížin až po 800 m n. m., výjimečně jej můžeme spatřit až 1100 m vysoko. Žije na okrajích lesů, na pasekách, v křovinatém terénu, v parcích a zahradách nebo ve městech. (K rodu ježek viz také Erinaceus.)

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Erinaceus europaeus
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:jméno
  • Ježek západní
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • European Hedgehog area2.png
prop-cs:obrázek
  • Erinaceus europaeus .jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podčeleď
prop-cs:popisMapy
  • zeleně rozšíření ježka západního
prop-cs:popisObrázku
  • Ježek západní
prop-cs:rod
  • Erinaceus
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 255 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Ježek západní (Erinaceus europaeus), známý též pod názvem ježek obecný, je spolu s ježkem východním jediní zástupci čeledi ježkovitých (Erinaceidae) v ČR. Vyskytuje se v podstatě na celém území České republiky. Obývá území od nížin až po 800 m n. m., výjimečně jej můžeme spatřit až 1100 m vysoko. Žije na okrajích lesů, na pasekách, v křovinatém terénu, v parcích a zahradách nebo ve městech. (K rodu ježek viz také Erinaceus.)
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 275512 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 11302 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 95 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16504074 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • Ježek západní
  • ježci
  • ježek západní
  • ježka západního
  • ježku západnímu
  • ježkem západním
  • ježek západní (Erinaceus europaeus)
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Ježek západní (Erinaceus europaeus), známý též pod názvem ježek obecný, je spolu s ježkem východním jediní zástupci čeledi ježkovitých (Erinaceidae) v ČR. Vyskytuje se v podstatě na celém území České republiky. Obývá území od nížin až po 800 m n. m., výjimečně jej můžeme spatřit až 1100 m vysoko. Žije na okrajích lesů, na pasekách, v křovinatém terénu, v parcích a zahradách nebo ve městech. (K rodu ježek viz také Erinaceus.)
rdfs:label
  • Ježek západní
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:popisObrázku of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of