Jelen evropský (Cervus elaphus), je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých (Cervidae). Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem, což z něj činí jediný druh jelena v Africe. Člověkem byl později zavlečen i do jiných částí světa, např. do Austrálie, na Nový Zéland nebo do Argentiny.Po celá století byl jelen evropský velmi oblíbenou lovnou zvěří, což na značné části jeho areálu rozšíření platí dodnes.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Cervus elaphus
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:jméno
  • Jelen evropský
prop-cs:kmen
prop-cs:obrázek
  • Red Deer Stag.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podřád
prop-cs:popisMapy
  • Rozšíření jelena evropský v minulosti a dnes
prop-cs:popisObrázku
  • Jelen evropský - samec
prop-cs:rod
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 240 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Jelen evropský (Cervus elaphus), je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých (Cervidae). Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem, což z něj činí jediný druh jelena v Africe. Člověkem byl později zavlečen i do jiných částí světa, např. do Austrálie, na Nový Zéland nebo do Argentiny.Po celá století byl jelen evropský velmi oblíbenou lovnou zvěří, což na značné části jeho areálu rozšíření platí dodnes. Ačkoli byla jeho početnost často viditelně oslabena, díky zpětné reintrodukci do volné přírody a mnoha ochranářským opatřením přežívá v poměrně hojném počtu i v současné době.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 264266 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 23432 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 217 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16550283 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • jelen
  • jelen evropský
  • jeleny
  • jelen lesní
  • jeleni evropští
  • jeleni
  • jelenů
  • koloucha jelena lesního
  • jelena evropského
  • jelení
  • jelenem lesním
  • Jelen lesní
  • jelena
  • jelena lesního
  • jelenů lesních
  • jelenů wapiti
  • wapiti
  • Laň
  • Jelen
  • jelení zvěř
  • jelena korsického
  • bílý jelen
  • jelenu lesnímu
  • lesních jelenů
  • jelen západoevropský
  • jeleny lesní
  • jeleni lesní
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Jelen evropský (Cervus elaphus), je velký sudokopytník z čeledi jelenovitých (Cervidae). Vyskytuje se na rozsáhlém území Evropy, na Kavkaze, v Malé, západní a střední Asii a izolovaně také na území mezi Marokem a Tuniskem, což z něj činí jediný druh jelena v Africe. Člověkem byl později zavlečen i do jiných částí světa, např. do Austrálie, na Nový Zéland nebo do Argentiny.Po celá století byl jelen evropský velmi oblíbenou lovnou zvěří, což na značné části jeho areálu rozšíření platí dodnes.
rdfs:label
  • Jelen lesní
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:chovanáZvěř of
is prop-cs:druh of
is prop-cs:popisObrázku of
is prop-cs:vyhledávanéDruhy of
is dbpedia-owl:wikiPageDisambiguates of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of