Kakadu havraní (Calyptorhynchus banksii) je velký druh kakadua žijící na velkém území Austrálie.Dospělí jedinci dorůstají přibližně 60 cm a je u nich vyvinutý viditelný sexuální dimorfismus. Samci jsou celí černí, s výjimkou výrazného červeného pruhování na ocase, samice jsou o něco menší, černohnědé a mají žlutě pruhovaný ocas. K životu preferuje eukalyptové lesy, často v blízkosti vodních toků. Požírá především nejrůznější semena a hnízdí v dutinách stromů.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Calyptorhynchus banksii
prop-cs:druhotnéDělení
  • Poddruhy
prop-cs:jméno
  • Kakadu havraní
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Bird range red-tailed black cockatoo.png
prop-cs:obrázek
  • Red-tailed Black Cockatoo on Casuarina tree.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podtřída
prop-cs:podřazenéTaxony
  • C. b. banksii
  • C. b. graptogyne
  • C. b. macrorhynchus
  • C. b. naso
  • C. b. samueli
prop-cs:popisMapy
  • Mapka s rozšířením
prop-cs:popisObrázku
  • Kakadu havraní - samec
prop-cs:rod
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 230 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Kakadu havraní (Calyptorhynchus banksii) je velký druh kakadua žijící na velkém území Austrálie.Dospělí jedinci dorůstají přibližně 60 cm a je u nich vyvinutý viditelný sexuální dimorfismus. Samci jsou celí černí, s výjimkou výrazného červeného pruhování na ocase, samice jsou o něco menší, černohnědé a mají žlutě pruhovaný ocas. K životu preferuje eukalyptové lesy, často v blízkosti vodních toků. Požírá především nejrůznější semena a hnízdí v dutinách stromů.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 479370 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 1694 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 15 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 13551178 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • kakadu havraní
  • Kakadu havraní
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Kakadu havraní (Calyptorhynchus banksii) je velký druh kakadua žijící na velkém území Austrálie.Dospělí jedinci dorůstají přibližně 60 cm a je u nich vyvinutý viditelný sexuální dimorfismus. Samci jsou celí černí, s výjimkou výrazného červeného pruhování na ocase, samice jsou o něco menší, černohnědé a mají žlutě pruhovaný ocas. K životu preferuje eukalyptové lesy, často v blízkosti vodních toků. Požírá především nejrůznější semena a hnízdí v dutinách stromů.
rdfs:label
  • Kakadu havraní
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of