Kaloň egyptský (Rousettus aegyptiacus) se vyskytuje v částech Afriky (Egypt, Jižní Afrika) a Asie (Indie, Irák, Írán, Pákistán, Jemen, Turecko). Obývá biotopy lesních porostů a jeskyň. Je také jediným druhem kaloně, vyskytujícím se v Evropě (zasahuje na Kypr).Kaloň egyptský žije v tisícihlavých koloniích v jeskyních a jejich okolí, aktivní je především v noci. .

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Rousettus aegyptiacus
prop-cs:druhPopsal
  • Geoffroy, 1810
prop-cs:jméno
  • Kaloň egyptský
prop-cs:kmen
prop-cs:obrázek
  • Rousettus aegyptiacus Tel Aviv 250504.jpg
prop-cs:podtřída
prop-cs:rod
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:řádPopsal
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Kaloň egyptský (Rousettus aegyptiacus) se vyskytuje v částech Afriky (Egypt, Jižní Afrika) a Asie (Indie, Irák, Írán, Pákistán, Jemen, Turecko). Obývá biotopy lesních porostů a jeskyň. Je také jediným druhem kaloně, vyskytujícím se v Evropě (zasahuje na Kypr).Kaloň egyptský žije v tisícihlavých koloniích v jeskyních a jejich okolí, aktivní je především v noci. . Nejprve byl objeven v pyramidách Areál jeho rozšíření zahrnuje Afriku, Arábii a Blízký východ po Pákistán a v menší míře také Kypr.Živí se ovocem a plody, mohou být pronásledováni pro škody na plantážích. Mají dobrý zrak a čich. Jako jediní z kaloňů si vytvořili i určitý druh echolokace - orientaci pomocí reakce na odraz zvuku od překážek.Na rozdíl od netopýrů vydávají pro člověka částečně slyšitelné zvuky rychlým chvěním jazyka, svůj let pak usměrňují podle zpětně přijatých signálů. Přesto echolokaci kombinují se zrakovým vnímáním.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 701285 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 2525 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 22 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15467883 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • Kaloň egyptský
  • kaloně egyptského
  • kaloň egyptský
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Kaloň egyptský (Rousettus aegyptiacus) se vyskytuje v částech Afriky (Egypt, Jižní Afrika) a Asie (Indie, Irák, Írán, Pákistán, Jemen, Turecko). Obývá biotopy lesních porostů a jeskyň. Je také jediným druhem kaloně, vyskytujícím se v Evropě (zasahuje na Kypr).Kaloň egyptský žije v tisícihlavých koloniích v jeskyních a jejich okolí, aktivní je především v noci. .
rdfs:label
  • Kaloň egyptský
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of