Keporkak (Megaptera novaeangliae), někdy označovaný jako plejtvák dlouhoploutvý, je kosticový kytovec. Dosahuje obvykle délky 14–15 metrů a hmotnosti přes 25 tun. Má extrémně dlouhé bíle zbarvené prsní ploutve. Živí se krilem a malými rybami. Je rozšířen na většině míst světového oceánu kromě některých vnitřních moří a centrálního Severního ledového oceánu. Je znám svým zpěvem.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Megaptera novaeangliae
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:jméno
  • Keporkak
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Cypron-Range Megaptera novaeangliae.svg
prop-cs:názevSouboru
  • Akhumphi1x.ogg
  • Humpback whale wheezeblow.ogg
  • Humpback_whale_moo.ogg
prop-cs:obrázek
  • Humpback whales in singing position.jpg
prop-cs:podřád
prop-cs:popis
  • Nahrávka zpěvu keporkaka
  • Nahrávka zpěvu keporkaka za větrného dne
prop-cs:popisMapy
  • areál rozšíření keporkaka
prop-cs:popisObrázku
  • Keporkak
prop-cs:rod
  • keporkak
prop-cs:titulek
  • Keporkak
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 258 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Keporkak (Megaptera novaeangliae), někdy označovaný jako plejtvák dlouhoploutvý, je kosticový kytovec. Dosahuje obvykle délky 14–15 metrů a hmotnosti přes 25 tun. Má extrémně dlouhé bíle zbarvené prsní ploutve. Živí se krilem a malými rybami. Je rozšířen na většině míst světového oceánu kromě některých vnitřních moří a centrálního Severního ledového oceánu. Je znám svým zpěvem.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 42744 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 9279 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 47 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16376362 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • Keporkak
  • keporkaci
  • keporkak
  • keporkaky
  • keporaka
  • keporkakové
  • keporkaků
  • '''keporkakové''' (''Megaptera''
  • Humpback Whale
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Keporkak (Megaptera novaeangliae), někdy označovaný jako plejtvák dlouhoploutvý, je kosticový kytovec. Dosahuje obvykle délky 14–15 metrů a hmotnosti přes 25 tun. Má extrémně dlouhé bíle zbarvené prsní ploutve. Živí se krilem a malými rybami. Je rozšířen na většině míst světového oceánu kromě některých vnitřních moří a centrálního Severního ledového oceánu. Je znám svým zpěvem.
rdfs:label
  • Keporkak
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:popisObrázku of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of