Lev pustinný (Panthera leo) je savec čeledi kočkovitých a jeden ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera. Lev je po tygrovi druhá největší kočkovitá šelma. Samci váží 150–250 kg a samice 90–165 kg. V divočině se lvi dožívají 10–14 let, kdežto v zajetí se mohou dožít i věku 20 let. Dříve se lvi vyskytovali v celé Africe, Asii, Evropě a dokonce i v Americe, dnes se vyskytují pouze v Africe a na několika místech v Indii. Jsou to společenská zvířata a loví ve smečkách.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Panthera leo
prop-cs:druhotnéDělení
  • Poddruhy
prop-cs:jazyk
  • en
prop-cs:jméno
  • Lev
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Lion distribution.png
prop-cs:obrázek
  • Lion waiting in Namibia.jpg
prop-cs:podčeleď
prop-cs:podřazenéTaxony
  • * lev severokonžský * lev jihokonžský * lev perský * lev jihoafrický * lev berberský * lev kapský * lev senegalský * lev východoafrický
prop-cs:popisMapy
  • Minulé a dnešní rozšíření lva
prop-cs:revize
  • 525389732 (xsd:integer)
prop-cs:rod
  • Panthera
prop-cs:sesterska
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:článek
  • Lion
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaMapy
  • 258 (xsd:integer)
prop-cs:šířkaObrázku
  • 258 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Lev pustinný (Panthera leo) je savec čeledi kočkovitých a jeden ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera. Lev je po tygrovi druhá největší kočkovitá šelma. Samci váží 150–250 kg a samice 90–165 kg. V divočině se lvi dožívají 10–14 let, kdežto v zajetí se mohou dožít i věku 20 let. Dříve se lvi vyskytovali v celé Africe, Asii, Evropě a dokonce i v Americe, dnes se vyskytují pouze v Africe a na několika místech v Indii. Jsou to společenská zvířata a loví ve smečkách. U lvů se projevuje výrazný pohlavní dimorfismus, hlavním a určujícím rysem lvích samců je jejich hříva.
dbpedia-owl:galleryItem
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 8168 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 27027 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 155 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16550106 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • Lev
  • lvem
  • lvi
  • lvu
  • lví
  • Lion
  • Lva
  • lvů
  • lev
  • lvy
  • lev pustinný
  • lva
  • lvice
  • Panthera leo
  • lvi berberští
  • lvům
  • lvíček
  • lvici
  • lvího
  • lvech
  • lvími
  • Lev#Bílí lvi
  • lva pustinného
  • lvicí
  • lvích
  • lvů pustinných
  • lvíče
  • Lvi
  • lvím
  • lev bílý
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Lev pustinný (Panthera leo) je savec čeledi kočkovitých a jeden ze čtyř druhů velkých koček rodu Panthera. Lev je po tygrovi druhá největší kočkovitá šelma. Samci váží 150–250 kg a samice 90–165 kg. V divočině se lvi dožívají 10–14 let, kdežto v zajetí se mohou dožít i věku 20 let. Dříve se lvi vyskytovali v celé Africe, Asii, Evropě a dokonce i v Americe, dnes se vyskytují pouze v Africe a na několika místech v Indii. Jsou to společenská zvířata a loví ve smečkách.
rdfs:label
  • Lev
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:druh of
is prop-cs:popisObrázku of
is prop-cs:sesterska of
is dbpedia-owl:wikiPageDisambiguates of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of