Levhart indočínský (Panthera pardus delacouri) či levhart skvrnitý indočínský je středně velký poddruh levharta skvrnitého, který žije v jihovýchodní Asii. Vyznačuje se tmavší barvou srsti a relativně velkými skvrnami a rozetami, přičemž u některých populací se velmi často objevuje černé zbarvení srsti neboli melanismus. Loví především kopytníky a opice, zabíjí ale i různé menší šelmy a další dostupná zvířata.

PropertyValue
prop-cs:druh
prop-cs:jméno
  • Levhart indočínský
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Panthera pardus subspecies map.png
prop-cs:obrázek
  • Indochinese leopard.jpg
prop-cs:popisMapy
  • Rozšíření levharta indočínského je vyznačeno hnědě
prop-cs:popisObrázku
  • Levhart indočínský v zoo v Saigonu
prop-cs:rod
prop-cs:synonyma
  • * Panthera pardus variegata
prop-cs:trinomickéJméno
  • Panthera pardus delacouri
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 258 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Levhart indočínský (Panthera pardus delacouri) či levhart skvrnitý indočínský je středně velký poddruh levharta skvrnitého, který žije v jihovýchodní Asii. Vyznačuje se tmavší barvou srsti a relativně velkými skvrnami a rozetami, přičemž u některých populací se velmi často objevuje černé zbarvení srsti neboli melanismus. Loví především kopytníky a opice, zabíjí ale i různé menší šelmy a další dostupná zvířata. Vyskytuje se především v Malajsii, Thajsku, Kambodži a Myanmaru, malou populaci je možno nalézt také v Číně. Vyhuben byl v Singapuru a zřejmě i v Laosu a Vietnamu. Odhad celkové populace byl publikován v roce 2016 a podle něj dosahuje jen 973 až 2503 jedinců. Hlavní hrozbou pro něj jsou pytláci a ničení životního prostředí. Status této šelmy IUCN ještě nevyhodnotil, ale nejnovější studií je doporučeno hodnocení ohrožený.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 1232845 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 17684 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 91 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15248148 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • levhart indočínský
  • levharta indočínského
  • Levhart indočínský
  • P. p. delacouri
  • levhartů indočínských
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Levhart indočínský (Panthera pardus delacouri) či levhart skvrnitý indočínský je středně velký poddruh levharta skvrnitého, který žije v jihovýchodní Asii. Vyznačuje se tmavší barvou srsti a relativně velkými skvrnami a rozetami, přičemž u některých populací se velmi často objevuje černé zbarvení srsti neboli melanismus. Loví především kopytníky a opice, zabíjí ale i různé menší šelmy a další dostupná zvířata.
rdfs:label
  • Levhart indočínský
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of