Los evropský (Alces alces) je největší zástupce čeledi jelenovitých. Žije v severních lesích Evropy, Asie a Ameriky. Je původním zvířetem i ve střední Evropě, kde byl však v 15. století vyhuben. Jedná se o geologicky mladý druh (doklady až od pleistocénu, cca před 80.000 lety. Z vývojového hlediska stojí los mezi ostatními jelenovitými poměrně osamoceně.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Alces alces
prop-cs:jméno
  • Los evropský
prop-cs:kmen
prop-cs:legendaMapy
  • Mapka rozšíření losa
prop-cs:mapaRozšíření
  • Moose distribution.png
prop-cs:obrázek
  • Elch 3 db.jpg
  • Moose in Gros Ventre Campgroud 4.jpg
prop-cs:podřád
prop-cs:popisMapy
  • výskyt
prop-cs:popisObrázku
  • Samice
  • Los evropský
prop-cs:rod
  • los
prop-cs:rodPopsal
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaMapy
  • 235 (xsd:integer)
prop-cs:šířkaObrázku
  • 235 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Los evropský (Alces alces) je největší zástupce čeledi jelenovitých. Žije v severních lesích Evropy, Asie a Ameriky. Je původním zvířetem i ve střední Evropě, kde byl však v 15. století vyhuben. Jedná se o geologicky mladý druh (doklady až od pleistocénu, cca před 80.000 lety. Z vývojového hlediska stojí los mezi ostatními jelenovitými poměrně osamoceně. Studium chromozomomové výbavy a molekulární analýzy prokázaly, že jeho nejbližším příbuzným mezi žijícími jelenovitými je překvapivě srnec obecný.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 113690 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 11079 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 95 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15910960 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • los
  • los evropský
  • losa
  • losy
  • losi
  • losí
  • losa evropského
  • losů
  • Losi
  • losi evropští
  • losu
  • Los evropský
  • osi
  • Los
  • losové
  • losovi
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Los evropský (Alces alces) je největší zástupce čeledi jelenovitých. Žije v severních lesích Evropy, Asie a Ameriky. Je původním zvířetem i ve střední Evropě, kde byl však v 15. století vyhuben. Jedná se o geologicky mladý druh (doklady až od pleistocénu, cca před 80.000 lety. Z vývojového hlediska stojí los mezi ostatními jelenovitými poměrně osamoceně.
rdfs:label
  • Los evropský
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageDisambiguates of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of