Marabu indomalajský, také čáp adjutant, marabu javanský a marabu malajský (Leptoptilos javanicus) je brodivý pták z čeledi čápovití (Ciconidae) a rodu Leptoptilos. Nejbližší příbuznost sdílí s čápem jabiru (Jabiru mycteria). Popsal jej Thomas Horsfield v roce 1821. Vyskytuje se ve velkém areálu rozšíření v jižní a jihovýchodní Asii. Je velký 110–120 cm a může vážit až 5 kg. Dle Mezinárodního svazu ochrany přírody je hodnocen jako zranitelný druh.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Leptoptilos javanicus
prop-cs:jméno
  • Marabu indomalajský
prop-cs:kmen
prop-cs:obrázek
  • Lesser Adjutant Chonburi.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podtřída
prop-cs:popisObrázku
  • Marabu javanský
prop-cs:rod
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Marabu indomalajský, také čáp adjutant, marabu javanský a marabu malajský (Leptoptilos javanicus) je brodivý pták z čeledi čápovití (Ciconidae) a rodu Leptoptilos. Nejbližší příbuznost sdílí s čápem jabiru (Jabiru mycteria). Popsal jej Thomas Horsfield v roce 1821. Vyskytuje se ve velkém areálu rozšíření v jižní a jihovýchodní Asii. Je velký 110–120 cm a může vážit až 5 kg. Dle Mezinárodního svazu ochrany přírody je hodnocen jako zranitelný druh.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 1217360 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 7419 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 69 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16547953 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • marabu indomalajský
  • Marabu indomalajský
  • marabu indomalajským
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Marabu indomalajský, také čáp adjutant, marabu javanský a marabu malajský (Leptoptilos javanicus) je brodivý pták z čeledi čápovití (Ciconidae) a rodu Leptoptilos. Nejbližší příbuznost sdílí s čápem jabiru (Jabiru mycteria). Popsal jej Thomas Horsfield v roce 1821. Vyskytuje se ve velkém areálu rozšíření v jižní a jihovýchodní Asii. Je velký 110–120 cm a může vážit až 5 kg. Dle Mezinárodního svazu ochrany přírody je hodnocen jako zranitelný druh.
rdfs:label
  • Marabu indomalajský
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of