Medvěd hnědý (Ursus arctos) je známá medvědovitá šelma a jediný zástupce své čeledi, který se vyskytoval a vzácně i vyskytuje na území České republiky.Jde o největší evropskou šelmu a spolu s medvědem ledním o vůbec největší recentní druh suchozemského predátora. Žije v Evropě, Asii a Severní Americe.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Ursus arctos
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:isbn
  • 978 (xsd:integer)
prop-cs:jméno
  • Miloš
  • Jiří
  • Medvěd hnědý
prop-cs:kmen
prop-cs:místo
  • Praha
prop-cs:obrázek
  • Brown bear running.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podřád
prop-cs:popisObrázku
  • Medvěd brtník
prop-cs:příjmení
  • Anděra
  • Gaisler
prop-cs:rod
prop-cs:rok
  • 2012 (xsd:integer)
prop-cs:strany
  • 208 (xsd:integer)
prop-cs:titul
  • Savci České republiky: popis, rozšíření, ekologie, ochrana
prop-cs:třída
prop-cs:vydavatel
  • Academia
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 260 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Medvěd hnědý (Ursus arctos) je známá medvědovitá šelma a jediný zástupce své čeledi, který se vyskytoval a vzácně i vyskytuje na území České republiky.Jde o největší evropskou šelmu a spolu s medvědem ledním o vůbec největší recentní druh suchozemského predátora. Žije v Evropě, Asii a Severní Americe.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 16220 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 27655 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 267 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16547718 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • medvěd
  • medvěd hnědý
  • medvěda hnědého
  • medvědi
  • medvědy
  • Medvěd
  • medvědů
  • hnědé
  • hnědí medvědi
  • Medvěd hnědý
  • medvěda
  • medvědů hnědých
  • medvědem
  • medvědem hnědým
  • hnědém
  • medvěd brtník
  • medvědicí
  • medvídek
  • medvědy hnědé
  • Medvědi hnědí
  • hnědých medvědů
  • medvědi hnědí
  • medvědi brtníci
  • medvědy hnědými
  • medvědího
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Medvěd hnědý (Ursus arctos) je známá medvědovitá šelma a jediný zástupce své čeledi, který se vyskytoval a vzácně i vyskytuje na území České republiky.Jde o největší evropskou šelmu a spolu s medvědem ledním o vůbec největší recentní druh suchozemského predátora. Žije v Evropě, Asii a Severní Americe.
rdfs:label
  • Medvěd hnědý
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:druh of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of