Medvěd grizzly (Ursus arctos horribilis), známý také jako medvěd stříbrný, medvěd hnědý severoamerický, nebo jednoduše grizzly, je poddruh medvěda hnědého, který žije především ve výše položených oblastech Severní Ameriky.

PropertyValue
prop-cs:druh
prop-cs:jméno
  • Medvěd grizzly
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Ursus arctos horribilis map.svg
prop-cs:obrázek
  • Grizzlybear55.jpg
prop-cs:poddruhPopsal
prop-cs:podřád
prop-cs:popisMapy
  • rozšíření grizzlyho po době ledové , v historické době a v současnosti
prop-cs:rod
  • Ursus
prop-cs:synonyma
  • * Ursus arctos nelsoni * grizly * medvěd mexický * medvěd sveřepý
prop-cs:trinomickéJméno
  • Ursus arctos horribilis
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Medvěd grizzly (Ursus arctos horribilis), známý také jako medvěd stříbrný, medvěd hnědý severoamerický, nebo jednoduše grizzly, je poddruh medvěda hnědého, který žije především ve výše položených oblastech Severní Ameriky. Pravděpodobně pochází z medvěda ussurijského, který přešel z Ruska na Aljašku před zhruba 100 tisíci lety, ale na jih se vydal nejdříve před třinácti tisíci lety.Kromě mláďat a samic se jedná o samotářská, aktivní zvířata, avšak v pobřežních oblastech se shromažďují na březích potoků, jezer, řek a rybníků, ale pouze v době tření lososů. Každý druhý rok medvědice porodí jedno až čtyři mláďata (obvykle dvě), která jsou malá a váží pouze kolem 500 gramů. Medvědice chrání své potomstvo a pokud cítí, že je ohroženo, neváhá zaútočit.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 78964 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 23954 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 87 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15661481 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • medvěd
  • medvěd grizzly
  • Medvěd grizzly
  • medvěda
  • grizzly
  • medvědi Grizzly
  • Medvědi
  • grizzlyové
  • medvěda grizzlyho
  • medvědi grizzly
  • medvěd hnědý grizzly
  • amerického šedého medvěda grizzly
  • Grizzly Bear
  • medvěda grizzly
  • medvědů grizzly
  • grizzlyjů
  • medvědy grizzly
  • medvědovi grizzly
  • grizzlyho
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Medvěd grizzly (Ursus arctos horribilis), známý také jako medvěd stříbrný, medvěd hnědý severoamerický, nebo jednoduše grizzly, je poddruh medvěda hnědého, který žije především ve výše položených oblastech Severní Ameriky.
rdfs:label
  • Medvěd grizzly
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of