Pěnkavák sněžný (Montifringilla nivalis) je středně velký vysokohorský druh pěvce z čeledi vrabcovitých. Na první pohled je šedohnědý (s šedou hlavou a hnědým hřbetem), s velkým bílým polem v černých křídlech. Spodina je bílá, jen hrdlo černé. Ocas je bílý s úzkým černým pruhem uprostřed. Samec a samice jsou stejně zbarveni. Hnízdí často mezi 1900–3100 m n. m., i v zimě výjimečně sestupuje pod 1000 m.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Montifringilla nivalis
prop-cs:jméno
  • Pěnkavák sněžní
prop-cs:kmen
prop-cs:obrázek
  • Montifringilla nivalis04.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podtřída
prop-cs:popisObrázku
  • Pěnkavák sněžný
prop-cs:rod
prop-cs:synonyma
  • pěnkavák sněžní
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 245 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Pěnkavák sněžný (Montifringilla nivalis) je středně velký vysokohorský druh pěvce z čeledi vrabcovitých. Na první pohled je šedohnědý (s šedou hlavou a hnědým hřbetem), s velkým bílým polem v černých křídlech. Spodina je bílá, jen hrdlo černé. Ocas je bílý s úzkým černým pruhem uprostřed. Samec a samice jsou stejně zbarveni. Hnízdí často mezi 1900–3100 m n. m., i v zimě výjimečně sestupuje pod 1000 m. Výjimečně zalétl také do České republiky, po roce 1950 byl pozorován jen jednou (v říjnu 1968 na Vozkovi v Hrubém Jeseníku).
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 439654 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 1878 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 20 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 13204781 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • pěnkavák sněžní
  • Pěnkavák sněžný
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Pěnkavák sněžný (Montifringilla nivalis) je středně velký vysokohorský druh pěvce z čeledi vrabcovitých. Na první pohled je šedohnědý (s šedou hlavou a hnědým hřbetem), s velkým bílým polem v černých křídlech. Spodina je bílá, jen hrdlo černé. Ocas je bílý s úzkým černým pruhem uprostřed. Samec a samice jsou stejně zbarveni. Hnízdí často mezi 1900–3100 m n. m., i v zimě výjimečně sestupuje pod 1000 m.
rdfs:label
  • Pěnkavák sněžný
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of