Pštros dvouprstý (Struthio camelus) je velký nelétavý pták, žijící v Africe.Je jediným žijícím představitelem čeledi pštrosovitých (Struthionidae) a rodu Struthio. Pštrosi jsou zvláštní svým vzhledem, dlouhým krkem a nohama a schopností dosáhnout při běhu průměrné rychlosti asi 15,4 m/s (55,4 km/h) a maximální rychlosti přes 72 km/h (s krátkými spurty, údajně přesahujícími rychlost 96 km/h). Jde tedy o nejrychlejšího bipedního (po dvou se pohybujícího) živočicha v současné přírodě.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Struthio camelus
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:jméno
  • Pštros dvouprstý
prop-cs:kmen
prop-cs:obrázek
  • Ostriches cape point cropped.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podtřída
prop-cs:popisObrázku
  • Pštros dvouprstý - samec a samice
prop-cs:rod
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 275 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Pštros dvouprstý (Struthio camelus) je velký nelétavý pták, žijící v Africe.Je jediným žijícím představitelem čeledi pštrosovitých (Struthionidae) a rodu Struthio. Pštrosi jsou zvláštní svým vzhledem, dlouhým krkem a nohama a schopností dosáhnout při běhu průměrné rychlosti asi 15,4 m/s (55,4 km/h) a maximální rychlosti přes 72 km/h (s krátkými spurty, údajně přesahujícími rychlost 96 km/h). Jde tedy o nejrychlejšího bipedního (po dvou se pohybujícího) živočicha v současné přírodě. Pštrosi jsou největšími žijícími ptáky dnešního světa a jsou chováni po celém světě.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 123543 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 23394 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 111 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16462397 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • pštros dvouprstý
  • pštrosi
  • pštros
  • Pštros
  • pštrose
  • Pštros dvouprstý
  • pštrosy
  • pštrosům
  • pštrosa
  • pštrosech
  • pštrosů dvouprstých
  • pštrosa dvouprstého
  • pštrosovi
  • pštrosích vajec
  • Pštrosi
  • pštrosích
  • pštrosů
  • pštrosí
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Pštros dvouprstý (Struthio camelus) je velký nelétavý pták, žijící v Africe.Je jediným žijícím představitelem čeledi pštrosovitých (Struthionidae) a rodu Struthio. Pštrosi jsou zvláštní svým vzhledem, dlouhým krkem a nohama a schopností dosáhnout při běhu průměrné rychlosti asi 15,4 m/s (55,4 km/h) a maximální rychlosti přes 72 km/h (s krátkými spurty, údajně přesahujícími rychlost 96 km/h). Jde tedy o nejrychlejšího bipedního (po dvou se pohybujícího) živočicha v současné přírodě.
rdfs:label
  • Pštros dvouprstý
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:popisObrázku of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of