Pes bojovný (Dusicyon australis), dříve nazývaný Canis antarcticus (vlk antarktický), byla šelma volně žijící na Falklandských ostrovech, která vyhynula v roce 1876. Jeho taxonomické zařazení bylo několikrát upravováno. Nejprve byl považován za vlka (canis), poté za kojota a nakonec v roce 1914 byl druh již jako vyhynulý označen současným latinským jménem Dusicyon australis.Tento endemický druh byl vysoký v kohoutku 60 cm a dlouhý 120–160 cm. Zbarvený je podobně jako evropský vlk.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Dusicyon australis
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:jméno
  • Pes bojovný
prop-cs:kdyVyhynul
  • 1876 (xsd:integer)
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • LocationFalklandIslands.png
prop-cs:obrázek
  • FalklandIslandFox2.jpg
prop-cs:popisMapy
  • oblast rozšíření druhu
prop-cs:popisObrázku
  • Pes bojovný na ilustraci Johna Gerrarda Keulemanse z 19. století
prop-cs:rod
  • Dusicyon
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Pes bojovný (Dusicyon australis), dříve nazývaný Canis antarcticus (vlk antarktický), byla šelma volně žijící na Falklandských ostrovech, která vyhynula v roce 1876. Jeho taxonomické zařazení bylo několikrát upravováno. Nejprve byl považován za vlka (canis), poté za kojota a nakonec v roce 1914 byl druh již jako vyhynulý označen současným latinským jménem Dusicyon australis.Tento endemický druh byl vysoký v kohoutku 60 cm a dlouhý 120–160 cm. Zbarvený je podobně jako evropský vlk. Jelikož nebyl pes bojovný jako živočišný druh nikdy pořádně zdokumentován, ví se o jeho způsobu života poměrně málo. Pravděpodobně lovil ptáky hnízdící na zemi (např. tučňáky), larvy a housenky.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 259580 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 3203 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 29 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15705681 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • pes bojovný
  • Pes bojovný
  • psa bojovného
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Pes bojovný (Dusicyon australis), dříve nazývaný Canis antarcticus (vlk antarktický), byla šelma volně žijící na Falklandských ostrovech, která vyhynula v roce 1876. Jeho taxonomické zařazení bylo několikrát upravováno. Nejprve byl považován za vlka (canis), poté za kojota a nakonec v roce 1914 byl druh již jako vyhynulý označen současným latinským jménem Dusicyon australis.Tento endemický druh byl vysoký v kohoutku 60 cm a dlouhý 120–160 cm. Zbarvený je podobně jako evropský vlk.
rdfs:label
  • Pes bojovný
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:popisObrázku of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of