Pes krátkouchý (Atelocynus microtis), známý také jako krátkouchý Zorro nebo liška krátkouchá, je jihoamerická psovitá šelma, jediný zástupce rodu Atelocynus. Má tmavou červenošedou srst, krátké a štíhlé končetiny, krátké kulaté uši, huňatý ocas a výrazný čenich, který vypadá jako by byl liščí. Loví malé savce, ryby, hmyz a ještěrky. Občas si pochutná i na ovoci. Žije v deštných pralesích Amazonie a povodí Orinoka v oblastech neobývaných lidmi. Patří k téměř ohroženým druhům.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Atelocynus microtis
prop-cs:jméno
  • Pes krátkouchý
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Distribución Atelocynus microtis.png
prop-cs:obrázek
  • Short-eared Dog.jpg
prop-cs:popisMapy
  • rozšíření psa krátkouchého
prop-cs:popisObrázku
  • Pes krátkouchý
prop-cs:rod
  • Atelocynus
prop-cs:rodPopsal
prop-cs:trend
  • neznámý
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Pes krátkouchý (Atelocynus microtis), známý také jako krátkouchý Zorro nebo liška krátkouchá, je jihoamerická psovitá šelma, jediný zástupce rodu Atelocynus. Má tmavou červenošedou srst, krátké a štíhlé končetiny, krátké kulaté uši, huňatý ocas a výrazný čenich, který vypadá jako by byl liščí. Loví malé savce, ryby, hmyz a ještěrky. Občas si pochutná i na ovoci. Žije v deštných pralesích Amazonie a povodí Orinoka v oblastech neobývaných lidmi. Patří k téměř ohroženým druhům.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 258195 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 1347 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 16 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15032857 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • pes krátkouchý
  • Pes krátkouchý
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Pes krátkouchý (Atelocynus microtis), známý také jako krátkouchý Zorro nebo liška krátkouchá, je jihoamerická psovitá šelma, jediný zástupce rodu Atelocynus. Má tmavou červenošedou srst, krátké a štíhlé končetiny, krátké kulaté uši, huňatý ocas a výrazný čenich, který vypadá jako by byl liščí. Loví malé savce, ryby, hmyz a ještěrky. Občas si pochutná i na ovoci. Žije v deštných pralesích Amazonie a povodí Orinoka v oblastech neobývaných lidmi. Patří k téměř ohroženým druhům.
rdfs:label
  • Pes krátkouchý
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of