Pes pampový (Lycalopex gymnocercus) je jihoamerickou šelmou, která se řadí mezi tzv. "falešné lišky". Obývá nejčastěji pampy a lesy v Argentině, Brazílii, Uruguayi a Paraguayi. I když chybí přesnější údaje o počtech psů pampových, lze o nich díky pozorování říci, že jsou poměrně hojní a jejich počet stoupá. Hlavní hrozbu pro psa pampasového představují lidé, kteří je loví pro kožešiny, aby jim zabránili útočit na hospodářská zvířata.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Lycalopex gymnocercus
prop-cs:jméno
  • Pes pampový
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Pseudalopex gymnocercus range map.png
prop-cs:obrázek
  • Keulemans pampas fox.png
prop-cs:popisMapy
  • rozšíření psa pampového
prop-cs:popisObrázku
  • Kresba zobrazující psa pampového
prop-cs:rod
  • Lycalopex
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Pes pampový (Lycalopex gymnocercus) je jihoamerickou šelmou, která se řadí mezi tzv. "falešné lišky". Obývá nejčastěji pampy a lesy v Argentině, Brazílii, Uruguayi a Paraguayi. I když chybí přesnější údaje o počtech psů pampových, lze o nich díky pozorování říci, že jsou poměrně hojní a jejich počet stoupá. Hlavní hrozbu pro psa pampasového představují lidé, kteří je loví pro kožešiny, aby jim zabránili útočit na hospodářská zvířata. V současné době není pes pampasový považován za ohrožený druh.Pes pampový se vyskytuje ve pěti poddruzích: Lycalopex gymnocercus gymnocercus - severovýchodní Argentina, Uruguay, Paraguay, Brazílie Lycalopex gymnocercus antiquus: střední Argentina Lycalopex gymnocercus domeykoanus: severní Chile Lycalopex gymnocercus gracilis: západní Argentina Lycalopex gymnocercus maulinicus: střední Chile
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 260509 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 2781 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 25 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15925445 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • pes pampový
  • Pes pampový
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Pes pampový (Lycalopex gymnocercus) je jihoamerickou šelmou, která se řadí mezi tzv. "falešné lišky". Obývá nejčastěji pampy a lesy v Argentině, Brazílii, Uruguayi a Paraguayi. I když chybí přesnější údaje o počtech psů pampových, lze o nich díky pozorování říci, že jsou poměrně hojní a jejich počet stoupá. Hlavní hrozbu pro psa pampasového představují lidé, kteří je loví pro kožešiny, aby jim zabránili útočit na hospodářská zvířata.
rdfs:label
  • Pes pampový
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of