Slon je souhrnný český název pro dva rody chobotnatců Loxodonta a Elephas. Známy jsou tři žijící druhy, které patří do dvou rodů – Loxodonta (slon africký a pralesní) a Elephas (slon indický). Velmi blízkým příbuzným byl i vyhynulý mamut (Mammuthus).Slon je největší žijící suchozemský savec. Při narození váží okolo 100 kg. Samice slona je březí 20 až 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 až 70 let.

PropertyValue
prop-cs:druhotnéDělení
prop-cs:jméno
  • Slon
prop-cs:kmen
prop-cs:obrázek
  • Asian Elephant Prague Zoo.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podřazenéTaxony
  • * Slon africký * Slon pralesní * Slon indický
prop-cs:popisObrázku
prop-cs:rod
  • Slon a
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 258 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Slon je souhrnný český název pro dva rody chobotnatců Loxodonta a Elephas. Známy jsou tři žijící druhy, které patří do dvou rodů – Loxodonta (slon africký a pralesní) a Elephas (slon indický). Velmi blízkým příbuzným byl i vyhynulý mamut (Mammuthus).Slon je největší žijící suchozemský savec. Při narození váží okolo 100 kg. Samice slona je březí 20 až 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 až 70 let. Největšího slona zastřelili v Angole v roce 1974, vážil 12 000 kilogramů.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 19042 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 11378 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 103 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16597601 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • slon
  • Slon
  • slůně
  • slona
  • sloni
  • slonů
  • sloni afričtí
  • slonům
  • Sloni
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Slon je souhrnný český název pro dva rody chobotnatců Loxodonta a Elephas. Známy jsou tři žijící druhy, které patří do dvou rodů – Loxodonta (slon africký a pralesní) a Elephas (slon indický). Velmi blízkým příbuzným byl i vyhynulý mamut (Mammuthus).Slon je největší žijící suchozemský savec. Při narození váží okolo 100 kg. Samice slona je březí 20 až 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 až 70 let.
rdfs:label
  • Slon
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:rod of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is rdfs:seeAlso of
is foaf:primaryTopic of