Sviňucha obecná (Phocoena phocoena) je šedobílý savec z řádu kytovců, které se po většinu života zdržuje poblíž pobřeží nebo v mělkých vodách. Někdy vyplouvá do ústí řek a do přístavů. Přestože sviňuchy obývají rozlehlá území, málokdy je spatříte, protože nad vodu vyskakují jen vzácně. Sviňuchy dosahují délky až 1,9 m. Rozšíření: Severní vody celého světa. Jeden druh tohoto savce má po celém světě méně než 500 jedinců. Je velmi podobná delfínům a chová se tak, ale je méně chytrá.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Phocoena phocoena
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:jméno
  • Sviňucha obecná
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Cetacea range map Harbour Porpoise.PNG
prop-cs:obrázek
  • Marsvin .jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:popisMapy
  • rozšíření druhu
prop-cs:rod
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
dbpedia-owl:abstract
  • Sviňucha obecná (Phocoena phocoena) je šedobílý savec z řádu kytovců, které se po většinu života zdržuje poblíž pobřeží nebo v mělkých vodách. Někdy vyplouvá do ústí řek a do přístavů. Přestože sviňuchy obývají rozlehlá území, málokdy je spatříte, protože nad vodu vyskakují jen vzácně. Sviňuchy dosahují délky až 1,9 m. Rozšíření: Severní vody celého světa. Jeden druh tohoto savce má po celém světě méně než 500 jedinců. Je velmi podobná delfínům a chová se tak, ale je méně chytrá. Spolu s delfínem skákavým, kulohlavcem černým a kulohlavcem Sieboldovým je lovena obyvateli Faerských ostrovů při tradičním lovu grindadráp.
dbpedia-owl:galleryItem
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 290860 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 2438 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 21 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 15409095 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • sviňuch obecných
  • sviňucha obecná
  • sviňuchy
  • sviňuch
  • sviňuchy obecné
  • Sviňucha obecná
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Sviňucha obecná (Phocoena phocoena) je šedobílý savec z řádu kytovců, které se po většinu života zdržuje poblíž pobřeží nebo v mělkých vodách. Někdy vyplouvá do ústí řek a do přístavů. Přestože sviňuchy obývají rozlehlá území, málokdy je spatříte, protože nad vodu vyskakují jen vzácně. Sviňuchy dosahují délky až 1,9 m. Rozšíření: Severní vody celého světa. Jeden druh tohoto savce má po celém světě méně než 500 jedinců. Je velmi podobná delfínům a chová se tak, ale je méně chytrá.
rdfs:label
  • Sviňucha obecná
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is prop-cs:popisObrázku of
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of