Tučnice obecná (Pinguicula vulgaris) je vytrvalá, příležitostně masožravá rostlina. Obvykle roste v půdě chudé na živiny, které si doplňuje lapáním drobného hmyzu. Je na severní polokouli nejrozšířenějším druhem rodu tučnice a jediným, který roste v České republice.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Pinguicula vulgaris
prop-cs:druhPopsal
prop-cs:druhotnéDělení
  • Poddruhy rostoucí v ČR
prop-cs:jméno
  • Tučnice obecná
prop-cs:obrázek
  • Pinguicula vulgaris Kilpisjärvi 2012-07.jpg
prop-cs:oddělení
prop-cs:podřazenéTaxony
  • * tučnice obecná pravá * tučnice obecná česká
prop-cs:podříše
prop-cs:popisObrázku
  • Tučnice obecná
prop-cs:rod
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 260 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Tučnice obecná (Pinguicula vulgaris) je vytrvalá, příležitostně masožravá rostlina. Obvykle roste v půdě chudé na živiny, které si doplňuje lapáním drobného hmyzu. Je na severní polokouli nejrozšířenějším druhem rodu tučnice a jediným, který roste v České republice. Je rozšířena téměř po celé Evropě a v severních částech Asie a Severní Ameriky, obvykle v jižnějších položených oblastech roste ve vyšších polohách.V Česku má těžiště rozšíření v oreofytiku a chladnějších místech mezofytika, nejvíce lokalit se nachází na Šumavě a v Krušných horách. V malých počtech se také vyskytuje v Orlických a Novohradských horách, v Brdech, na Českomoravské vrchovině a v Hrubém Jeseníku.
dbpedia-owl:galleryItem
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageExternalLink
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 1228994 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 14749 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 118 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 16227261 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • tučnice obecná
  • tučnicí obecnou
  • tučnici obecnou
  • obecnou
  • tučnice obecné
  • Tučnice obecná
  • Tučnice obecná#Taxonomie
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Tučnice obecná (Pinguicula vulgaris) je vytrvalá, příležitostně masožravá rostlina. Obvykle roste v půdě chudé na živiny, které si doplňuje lapáním drobného hmyzu. Je na severní polokouli nejrozšířenějším druhem rodu tučnice a jediným, který roste v České republice.
rdfs:label
  • Tučnice obecná
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of