Vlhovec hnědohlavý (Molothrus ater) je malý druh pěvce z čeledi vlhovcovitých (Icteridae). Vyskytuje se v otevřených lesích a v blízkosti lidských obydlí v mírných a subtropických částech Severní Ameriky. Jižní populace jsou stálé, severní však na zimu migrují na jih Spojených států a do Mexika, odkud se zpět na hnízdiště navrací během března až dubna.Dorůstá průměrně 19,5 cm, samci jsou celí leskle černí s hnědou hlavou, samice jsou hnědošedé se světlejší spodinou těla.

PropertyValue
prop-cs:binomickéJméno
  • Molothrus ater
prop-cs:jméno
  • Vlhovec hnědohlavý
prop-cs:kmen
prop-cs:mapaRozšíření
  • Molothus ater Map.svg
prop-cs:obrázek
  • Molothrus ater 2.jpg
  • Molothrus ater1.jpg
prop-cs:podkmen
prop-cs:podtřída
prop-cs:popisMapy
  • Mapka s rozšířením
prop-cs:popisObrázku
  • Samice
  • Samec
prop-cs:rod
  • Molothrus
prop-cs:třída
prop-cs:wikiPageUsesTemplate
prop-cs:čeleď
prop-cs:řád
prop-cs:říše
prop-cs:šířkaObrázku
  • 220 (xsd:integer)
dbpedia-owl:abstract
  • Vlhovec hnědohlavý (Molothrus ater) je malý druh pěvce z čeledi vlhovcovitých (Icteridae). Vyskytuje se v otevřených lesích a v blízkosti lidských obydlí v mírných a subtropických částech Severní Ameriky. Jižní populace jsou stálé, severní však na zimu migrují na jih Spojených států a do Mexika, odkud se zpět na hnízdiště navrací během března až dubna.Dorůstá průměrně 19,5 cm, samci jsou celí leskle černí s hnědou hlavou, samice jsou hnědošedé se světlejší spodinou těla. Živí se převážně semeny a hmyzem. Vlhovec hnědohlavý náleží mezi hnízdní parazity; samice klade vejce nejčastěji do hnízd malých pěvců, ale je zdokumentováno více jak 220 různých hostitelských druhů, mezi které patří např. i kolibříci nebo dravci. Úspěšné vyvedení mláďat však bylo zaznamenáno pouze u 140 z nich.
dbpedia-owl:thumbnail
dbpedia-owl:wikiPageID
  • 576750 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageLength
  • 2514 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageOutDegree
  • 24 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageRevisionID
  • 13207689 (xsd:integer)
dbpedia-owl:wikiPageWikiLink
dbpedia-owl:wikiPageWikiLinkText
  • vlhovec hnědohlavý
  • Vlhovec hnědohlavý
  • vlhovce hnědohlavého
dcterms:subject
rdfs:comment
  • Vlhovec hnědohlavý (Molothrus ater) je malý druh pěvce z čeledi vlhovcovitých (Icteridae). Vyskytuje se v otevřených lesích a v blízkosti lidských obydlí v mírných a subtropických částech Severní Ameriky. Jižní populace jsou stálé, severní však na zimu migrují na jih Spojených států a do Mexika, odkud se zpět na hnízdiště navrací během března až dubna.Dorůstá průměrně 19,5 cm, samci jsou celí leskle černí s hnědou hlavou, samice jsou hnědošedé se světlejší spodinou těla.
rdfs:label
  • Vlhovec hnědohlavý
prov:wasDerivedFrom
foaf:depiction
foaf:isPrimaryTopicOf
is dbpedia-owl:wikiPageRedirects of
is dbpedia-owl:wikiPageWikiLink of
is foaf:primaryTopic of